Is het condoom nog goed?

Bij het kopen van condooms is het belangrijk dat je een merk kiest waar je vertrouwen in hebt. Hoewel een condoom van het huismerk van de diverse drogisterijen, of supermarkten net zo goed kan zijn als een condoom van Durex, EXS of ander bekend merk, is het van groot belang dat je vertrouwen in het merk hebt. Bedenk wel dat de condoom je moet beschermen tegen ongewenste zwangerschappen en SOA’s (Seksueel Overdraagbare Aandoeningen).

Wanneer je condooms koopt, koop er dan niet te veel in 1 keer. Ook condooms hebben een houdbaarheidsdatum en het is onverantwoord om condooms die de houdbaarheidsdatum hebben overschreden te gebruiken. De houdbaarheidsdatum vind je op de groot-verpakking en op individuele verpakking van het condoom zelf. Bijvoorbeeld: EXP 08-jaar of Aug-jaar. Dit betekend dat het condoom te gebruiken is tot de aangegeven datum. Maar het is dan wel belangrijk dat er ook gekeken wordt hoe het condoom de de afgelopen tijd is bewaard.

Wanneer je condooms koopt, let dan ook goed op de verpakking.

Het is altijd mogelijk dat er tijdens het transport van de condooms naar de winkel of naar jouw eigen adres transportschade ontstaat. Controleer de verpakking daarom goed op deuken, scheurtjes of andere oneffenheden. Vertrouw je het niet? Neem dan geen risico en gooi de condooms weg!