De verpakking openmaken

Tips over condoomgebruik – De verpakking van de condoom openmaken

Condooms worden over het algemeen tijdens het vrijen omgedaan. Hoewel dit een kleine onderbreking is, is het wel heel belangrijk er voor te zorgen dat de verpakking goed gecontroleerd wordt voordat het condoom omgedaan wordt. Uiteindelijk is het doel van het condoom om ongewenste zwangerschappen en S.O.A.’s (seksueel overdraagbare aandoeningen) te voorkomen. Controleer de verpakking op de aanwezigheid (of eigenlijk de afwezigheid) van scheurtjes/beschadigingen. Daarnaast dient de houdbaarheidsdatum gecontroleerd te worden. Als er een scheurtje in de verpakking zit of je twijfelt hieraan, neem dan geen risico en pak een nieuw condoom. Ook wanneer een condoom over de uiterste houdbaarheidsdatum is, neem wederom geen risico en pak een nieuw condoom.

Als de verpakking is gecontroleerd en in orde is, open dan de verpakking in het midden en scheur beide kanten voorzichtig open. Gebruik dus geen scherpe voorwerpen zoals je tanden of een schaar om de verpakking van het condoom te openen. Als de verpakking geopend is kan het condoom uit de verpakking genomen worden.

 

Meer handige tips bij het gebruik van condooms